Ordina Jaarverslag 2022

klant sinds 2019

Ordina blinkt uit in helderheid

Ordina NV is een dienstverlener op het gebied van Consulting en ICT. Het bedrijf bedenkt, bouwt en beheert oplossingen voor de automatisering van bedrijfsprocessen en ICT. Met een omzet van
€ 430 miljoen en meer dan 2.500 medewerkers behoort Ordina tot de grotere spelers in de Benelux.

De wens van Ordina is een verslag dat hun organisatie, strategie en maatschappelijke bijdrage “op een goede manier presenteert in een aantrekkelijk en toegankelijk format”. Daarnaast moet het verslag voldoen aan de transparantiebenchmark, de GRI-standaard en aan de technische reguleringsnormen in het kader van het European Single Electronic Format (ESEF) opgelegd door de ESMA. Met behulp van onze eigen tools zoals InDesign en InCopy is TD Cascade daar uitstekend in geslaagd.

Bij Ordina en dus ook het jaarverslag staat de mens centraal. Actuele thema’s als transformatie en verbinding vormen daarbij de visuele rode draad. Het resultaat is een jaarverslag dat uitblinkt in helderheid en overzichtelijkheid. De zachte kleuren, 3D infographics  en aansprekende fotografie plus het beeldvullende liggende formaat maken het verslag uitnodigend om gelezen te worden.

Umicore Jaarverslag 2022

klant sinds 2019

Umicore. Duurzaamheid in DNA.

Umicore is wereldleider op het vlak van materiaaltechnologie en recyclage van edele metalen. Het Belgische bedrijf ontwikkelt, produceert en recycleert technologisch hoogwaardige materialen voor onder meer zonnecellen, satellieten, herlaadbare batterijen, LED-toepassingen en katalysatoren. Het wereldwijd opererend concern stelt meer dan 11.000 mensen te werk die samen zo’n 25 miljard aan omzet genereren.

Duurzame waarde creëren is de allesomvattende strategische ambitie van Umicore (Materials for a better life). Met hun doorgedreven ‘Let’s go for zero’-aanpak loopt Umicore dan ook al jaren voorop op het gebied van ESG. Duurzaamheid zit als het ware in hun DNA. In het geïntegreerde jaarverslag streeft Umicore naar volledige openheid over haar impact en de waarde voor de samenleving.

Sinds 2 jaar maakt Umicore gebruik van de software van Tangelo om het geïntegreerde rapport digitaal en in eigen beheer te produceren.

TD Cascade kreeg de opdracht van Umicore om een basisontwerp te ontwikkelen voor het verslag in lijn met de branding van Umicore. Bijzondere aandacht gaat daarbij uit naar de opmaak van tabellen, grafieken en diagrammen en de vormgeving van cruciale infographics en illustraties.

Daarnaast nam TD Cascade op vraag van Umicore de leiding over alle content implementatie en aansturing van Tangelo. TD Cascade zorgde ook voor de ontwikkeling van diverse landing pagina’s voor de digitale versie van het jaarverslag.

a.s.r. Jaarverslag 2022

klant sinds 2020

a.s.r.

a.s.r. Nederland N.V. is een beursgenoteerde Nederlandse verzekeringsgroep. a.s.r.  Nederland N.V. voert de merken: a.s.r., Europeesche Verzekeringen, Ardanta en Ditzo. Voor a.s.r. Nederland en de onder haar ressorterende portfolio aan diverse zelfstandige verzekeringsactiviteiten maakt TD Cascade al vele jaren de jaarverslagen.

Voor a.s.r. Nederland en de onder haar ressorterende portfolio aan diverse zelfstandige verzekeringsactiviteiten maakt TD Cascade al vele jaren de jaarverslagen. Sinds 2 jaar digitaal met de software van Tangelo.

Het voordeel hiervan is dat a.s.r. zelf de diverse jaarverslagen kan opmaken en redigeren op basis van de door TD Cascade aangeleverde ontwerpen. Overigens na training en met permanente begeleiding door TD Cascade en Tangelo.

Naast een digitale stap voorwaarts kiest a.s.r. voor verandering als constante in de thematiek in het jaarverslag.
Om dit thema kracht bij te zetten is fotografie en video gebruikt.

CBRE Jaarverslag 2021

klant sinds 2002

CBRE

CBRE Group is een internationale vastgoedorganisatie met het hoofdkantoor in Los Angeles. Het bedrijf is wereldwijd het grootste vastgoedadviesbureau. Het van origine Brits-Amerikaanse bedrijf telt meer dan 100.000 werknemers, verdeeld over ruim 530 kantoren wereldwijd.  Voor de Europese beleggingsfondsen van CBRE (dat in Nederland ING Vastgoed overnam) maakt TD Cascade al bijna 20 jaar de jaarverslagen.

In samenwerking met CBRE Global Investors ontwikkelde TD Cascade een strak vormgeven rapportage template, zodat elk individueel fonds toch duidelijk de identiteit van CBRE uitstraalt.
De productieperiode voor al deze jaarverslagen bedraagt slechts één maand en in die maand schakelt ons team bijna dagelijks met de diverse CBRE teams in Europa. De vereiste hoge omloopsnelheid en detaillering vragen om korte lijnen en een gestroomlijnd en geautomatiseerd proces. Om dit te kunnen garanderen wordt er door het jaar heen doorontwikkeld en fijn geslepen. De jaarverslagen van CBRE zijn een prachtig voorbeeld van de waarde van een hechte samenwerking, Tegelijkertijd laten zij zien dat ‘constant’ niet hetzelfde is als stilstand. En continuïteit niet hetzelfde als herhaling.

CBRE 2021 - overview
CBRE 2021 overzicht
CBRE 2021 - kaart
CBRE 2021 Organogram
CBRE 2021 - Tussenblad

a.s.r. Jaarverslag 2021

klant sinds 2020

a.s.r. doet het

a.s.r. Nederland N.V. is een beursgenoteerde Nederlandse verzekeringsgroep. a.s.r.  Nederland N.V. voert de merken: a.s.r., Europeesche Verzekeringen, Ardanta en Ditzo. Voor a.s.r. Nederland en de onder haar ressorterende portfolio aan diverse zelfstandige verzekeringsactiviteiten maakt TD Cascade al vele jaren de jaarverslagen.

In haar geïntegreerde jaarverslag streeft a.s.r. Nederland N.V. naar volledige openheid over haar impact en de waarde voor de samenleving. Sinds 2 jaar maakt a.s.r. Nederland N.V. gebruik van de software van Tangelo om het geïntegreerde rapport digitaal en in eigen beheer te produceren.

Naast een digitale stap voorwaarts kiest a.s.r. voor een op de toekomst gericht thema: ‘Dit is de tijd van doen’. Dit thema gebruikt a.s.r. ook in haar tv-commercials en voorlichtingsmateriaal en op social media. TD Cascade heeft dit thema op allerlei manieren door de jaarverslagen heen gewoven vanaf de aansprekende covers tot en met de datavisualisatie.

asr werk
asr werk
asr werk
asr

Umicore Jaarverslag 2021

klant sinds 2019

Umicore. Duurzaamheid in DNA.

Umicore is wereldleider op het vlak van materiaaltechnologie en recyclage van edele metalen. Het Belgische bedrijf ontwikkelt, produceert en recycleert technologisch hoogwaardige materialen voor onder meer zonnecellen, satellieten, herlaadbare batterijen, LED-toepassingen en katalysatoren. Het wereldwijd opererend concern stelt meer dan 11.000 mensen te werk die samen zo’n 4 miljard aan omzet genereren.

Duurzame waarde creëren is de allesomvattende strategische ambitie van Umicore (Materials for a better life). Met hun doorgedreven ‘Let’s go for zero’-aanpak loopt Umicore dan ook al jaren voorop op het gebied van ESG. Duurzaamheid zit als het ware in hun DNA.

In haar geïntegreerde jaarverslag streeft Umicore naar volledige openheid over haar impact en de waarde voor de samenleving. Sinds 2 jaar maakt Umicore gebruik van de software van Tangelo om het geïntegreerde rapport digitaal en in eigen beheer te produceren.

TD Cascade kreeg in eerste instantie de opdracht om een basisontwerp te ontwikkelen voor het verslag in lijn met de branding van Umicore. Vervolgens werd op vraag van Umicore de visualisatie van cruciale data verder geoptimaliseerd. Bijzondere aandacht ging daarbij uit naar de opmaak van tabellen, grafieken en diagrammen en de vormgeving van cruciale infographics en illustraties zoals bijvoorbeeld het waardecreatiemodel van Umicore.

In een tweede fase heeft TD Cascade de implementatie van alle lay-out en design assets in Tangelo ondersteund met behulp van templates en maatwerk codering.

Corbion Jaarverslag 2021

klant sinds 2020

Corbion

Corbion, voorheen CSM, is een Nederlands wereldwijd opererend voedingsconcern, opgericht in 1919, dat is voortgekomen uit de bietsuikerindustrie en dat aanvankelijk bekend werd om zijn bakkerijproducten. In 2013 werd CSM financieel en operationeel gereorganiseerd en werd de naam veranderd in Corbion, wereldmarktleider op het gebied van melkzuur en afgeleiden daarvan. Melkzuur speelt een belangrijke rol in fermentatieprocessen voor het langdurig behoud van voedsel. Als zodanig behoren de gezondheid van mensen en onze planeet tot het centrale gedachtegoed van Corbion. Dit moet in alle communicatie tot uiting komen, ook in de jaarverslagen.

Het jaarverslag 2021, gemaakt met de software van F19 Digital Reporting uit Eindhoven inclusief het volgens de AFM verplicht gestelde ESEF en XBRL format, is een voorbeeld van multichannel integrated report Voor ieder jaarverslag ontwikkelen we samen met Corbion een actueel thema. Bijzondere vormgevingselementen zijn de pagina’s met company highlights en het waardecreatiemodel.

Voor de omslag kiest Corbion altijd een actueel thema. Bijzondere vormgevingselementen zijn de pagina’s met company highlights en het waardecreatiemodel van Corbion. Voor een volledig beeld kunt u het jaarverslag zelf inzien op de site van Corbion onder Investor Relations.

Corbion werk
Corbion werk
Corbion werk
Corbion werk

Ordina Jaarverslag 2021

klant sinds 2019

Ordina blinkt uit in helderheid

Ordina NV is een dienstverlener op het gebied van Consulting en ICT. Het bedrijf bedenkt, bouwt en beheert oplossingen voor de automatisering van bedrijfsprocessen en ICT. Met een omzet van € 344,9 miljoen en 2559 medewerkers behoort Ordina tot de grotere spelers in de Benelux.

De wens van Ordina is een verslag dat hun organisatie, strategie en maatschappelijke bijdrage “op een goede manier presenteert in een aantrekkelijk en toegankelijk format”. Daarnaast moet het verslag voldoen aan de transparantiebenchmark, de GRI-standaard en aan de technische reguleringsnormen in het kader van het European Single Electronic Format (ESEF) opgelegd door de ESMA. Met behulp van onze eigen tools zoals InDesign en InCopy is TD Cascade daar uitstekend in geslaagd.

Bij Ordina en dus ook het jaarverslag staat de mens centraal. Actuele thema’s als transformatie en verbinding vormen daarbij de visuele rode draad. Het resultaat is een jaarverslag dat uitblinkt in helderheid en overzichtelijkheid.
De zachte kleuren, 3D infographics  en ‘vriendelijke’ fotografie plus het beeldvullende liggende formaat maken het verslag tot een open boek dat uitnodigt om gelezen te worden.

Bouwinvest Jaarverslag 2021

klant sinds 2014

Bouwinvest

Bouwinvest, belegger van pensioen- en verzekeringsgelden in vastgoed, wil met haar investeringen bijdragen aan een duurzame en leefbare stedelijke omgeving met als einddoel het opbouwen van het vermogen van haar investeerders. Een visie die zij bondig omschrijft als ‘Real Value For Life’.

TD Cascade kreeg de opdracht om deze belofte door te vertalen in de jaarverslagen, fondsplannen en andere stakeholdercommunicatie van Bouwinvest.

De vertaling van de belofte ‘Real Value for Life’ naar beeld gaven we gestalte door meer de mens dan gebouwen te laten zien, meer kleur, grotere typografie en grotere vlakken, aansprekende kopteksten en een andere fotografie, aangevuld met real life stories van huurders en gebruikers. Zo draagt vormgeving eraan bij om ‘Real Value for Life’ voor de doelgroep van Bouwinvest zichtbaar, tastbaar te maken.

Bouwinvest 2021
Bouwinvest 2021
Bouwinvest 2021