Skip to content

Wie we zijn

Wie we zijn

TD Cascade helpt organisaties vorm te geven aan hun belangrijkste verhaal van het jaar. Want het jaarverslag gaat al lang niet meer over droge cijfers voor- en na heffing, maar over waardecreatie en authenticiteit. Relevantie, belangen van stakeholders en vooral maatschappelijke impact staan centraal.  

Vanuit onze expertise op het gebied van corporate identity en information design, is TD Cascade een echte specialist als het op het ontwerpen van jaarverslagen aankomt.

Van storytelling en datavisualisatie tot coding en tooling – wij zorgen ervoor dat een rapportage voldoet aan de meest actuele normen op het gebied van vormgeving, gebruikerservaring en mediagebruik.

We visualiseren ambitie, strategie en prestaties, creëren bewustzijn omtrent waarden en betrokkenheid en maken complexe data transparant en toegankelijk.  Bij TD Cascade weten we inhoud te vertalen naar een engagerende rapportage. Uniek, herkenbaar, transparant en geloofwaardig.

Er zijn dan ook geen kant-en-klare oplossingen voor verslaggeving, er is enkel maatwerk. Van een eenmalige rapport tot continue multi-channel rapportage, ons toegewijd en ervaren team van consultants, ontwerpers en ontwikkelaars zorgt voor een passende rapportage-oplossing die naadloos aansluit op de communicatiebehoefte van onze klanten en de complexiteit van het interne proces.

Onze visie

De afgelopen jaren is de inhoud en vorm van het (financiële) jaarverslag compleet veranderd. Sleutelwoorden in die transitie zijn transparantie, belangen van stakeholders en vooral maatschappelijke relevantie. Zo gaat het jaarverslag niet langer over droge cijfers voor- en na heffing, maar over waarde-creatie en authenticiteit. Financiële en niet-financiële resultaten verenigd in een geïntegreerde rapportage.

De samenleving dwingt organisaties immers om milieu, sociale, bestuurlijke prestaties en financiële resultaten op gelijkwaardig niveau in te schatten. Alleen zo creëer je als organisatie waardering onder stakeholders, burgers, overheden en al die andere belanghebbenden.

Geïntegreerde verslaggeving heeft de manier waarop organisaties denken, plannen en rapporteren veranderd. Opnieuw staan identiteit en kernwaarden mee op de voorgrond.

Ondertussen heeft ook de techniek niet stilgestaan. Gedrukte jaarverslagen zijn zeldzaam. Rapportage gebeurt steeds vaker online, multi-channel, interactief en continu. Digitalisering maakt jaarverslagen meer toegankelijk voor een breder publiek. Het bereik en de impact van het jaarverslag wordt alleen maar groter.

Onze klanten

TD Cascade maakt jaarverslagen voor beursgenoteerde en toonaangevende bedrijven in onder meer de vastgoed-, woningbouw-, banken-, verzekering- en utiliteitsectoren. Maar ook voor organisaties in de publieke en maatschappelijke sector.

Bij hun keuze voor Cascade kiezen zij voor deskundigheid en betrouwbaarheid naast creativiteit en doorzettingsvermogen.

Onze klanten weten zich verzekerd van een zeer ervaren team van senior ontwerpers die samen met onze ‘tooling’ en content partners gewoon hele goeie jaarverslagen maken.  Ons trouwe klantenbestand bewijst dat ook. En dat zegt wel iets. Over de kwaliteit van ons werk en onze werkwijze.

other news & articles