Skip to content

Wie we zijn

TD Cascade werd in 1992 opgericht als Cascade visuele communicatie. Onze roots lagen bij de Staatsdrukkerij en Total Design. Maar de ambitie om een eigen bureau te beginnen was sterker. Eind jaren ’80 was er veel discussie over de richting die corporate design moest inslaan. Een van de heersende opvattingen was ‘vorm volgt functie’, maar ook de vrije expressie trok ontwerpers. De opkomst van de computer maakte dit ook mogelijk. Voor ons was de discussie over vorm en stijl echter niet belangrijk. In onze visie op corporate design stond de identiteit van de opdrachtgever centraal. Een visie waar ook onze klanten in geloofden. Tot op de dag van vandaag. Ook als het om reporting gaat, een uiting waarin tot nog toe alleen cijfers en feiten werden genoemd.

De eerste vraag die wij ons bij elke opdracht stellen, is: wie en wat is de essentie van onze opdrachtgever? En hoe kunnen wij dat in overtuigend design vertalen? Wij zijn nieuwsgierig en durven lastige vragen te stellen. En denken graag met onze opdrachtgevers mee. Ook over hun organisatie, positie in de markt en ambities voor de toekomst. Daarbij is het gedrag van directie, management én medewerkers van grote invloed op het beeld en de reputatie van de organisatie bij de buitenwacht. Eén verkeerd woord of misstap kan een zorgvuldig opgebouwd imago voorgoed teniet doen. Onze opdrachtgevers begrijpen daarom dat wij verder kijken dan vorm en stijl, en waarderen dat wij naast goede ontwerpers ook goede luisteraars zijn. TD Cascade is betrouwbaar en discreet. En als het om creativiteit gaat, blijven wij binnen de grenzen van de eigenheid van uw organisatie. Dat is de werkwijze waar TD Cascade voor staat.

Onze visie

Corporate design is hét strategisch instrument om de uniciteit van een bedrijf of organisatie uit te dragen. De identiteit van de opdrachtgever, het complexe geheel van kernwaarden, eigenschappen en kwaliteiten, vormt het fundament van alles wat men denkt, doet, zegt en maakt. In alle uitingen en media, woord en gebaar, houding en gedrag moet de identiteit zichtbaar zijn. Design is daarbij letterlijk de rode draad die alles met elkaar verbindt. Vandaar dat bij ons de opdrachtgever centraal staat in het ontwerpproces, en van begin tot eind bij dat proces betrokken is. Maar wij voeren wel altijd de regie. Zodat wij ook kunnen waarmaken wat wij beloven.

Onze klanten

TD Cascade maakt jaarverslagen voor beursgenoteerde en toonaangevende bedrijven in onder meer de vastgoed-, woningbouw-, banken-, verzekering- en utiliteitsector. Maar ook voor publieke en maatschappelijke organisaties. Wat hen bindt, is de aandacht voor mens  en maatschappij, milieu en omgeving. Bij hun keuze voor TD Cascade kiezen zij voor deskundigheid en betrouwbaarheid naast creativiteit en doorzettingsvermogen. Onze klanten weten zich verzekerd van een zeer ervaren en toegewijd team. Ons trouwe klantenbestand bewijst dat ook. En dat zegt wel iets. Over de kwaliteit van ons werk en onze werkwijze.